Hur du upptäcker tells i online poker

Hur du upptäcker tells i online poker

June 11, 2018 0 By Jimmy

 

En av fördelarna med online poker är att du kan spela precis när du vill, var du vill utan att någon annan behöver veta det. Tills någon får reda på ditt username eller alias och kan identifiera dig på det sättet. Ingen kan identifiera dig enbart genom hur du spelar poker vilket är ett problem för dina motståndare men även för dig då du har precis samma problem.

Timingen för dina bets, syner och folds är bra tells men även chatten kan vara en bra tell i online poker. Då många spelare generellt sett synar ganska snabbt så indikerar det att om någon tar lite extra tid på sig att han har en ganska bra hand eller bara har väldigt svårt att bestämma sig. Men det kan självklart också vara så att man tar tid på sig för att skapa illusionen att man har en mycket bra hand.

Att identifiera en annan pokerspelare kan man också göra genom att hålla koll på chatten och se hur spelaren för sig och hur han uppträder språkligt. En mogen bra spelare brukar inte använda chatten för att förhindra att andra ska få gratis tells på honom och inte avslöja sina starka och lite sämre sidor.

Saker som chatten, timingen hos varje spelare, hur stora betts han gör, gör att du kan skapa dig en uppfattning och förstå dig på vad det är för typ av spelare som du spelar mot så detta är något du bör lägga noga märke till. Utöver detta så bör du även ha koll på hur dina motspelare spelar sina händer då det kommer att vara mycket användbart i framtiden.

Även om online poker alltid kommer att hålla vanliga tells som man lätt kan upptäcka när man spelar poker live så kommer de tells som nämnts ovan att vara till stor hjälp för dig för att räkna ut vilken typ av spelare det är du möter.